Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA:

Poniedziałek 20.11.2017

Śniadanie: Herbata owocowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło, kiełbasa cielęca na ciepło, pasztet drobiowy, ketchup,

Obiad: Krem marchewkowy z ziemniakami i grzankami, kluski kładzione, kapusta biała gotowana / kapusta kiszona gotowana, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Jabłko, pestki dyni

 

Wtorek 21.11.2017

Śniadanie: Herbata owocowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie , masło, serek poznański, wędlina drobiowa, pomidor

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza jęczmienna, gulasz z cieciorki z warzywami i mięsem, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Galaretka owocowa z wiórkami kokosowymi

 

Środa 22.11.2017

Śniadanie: Herbata z cytryną, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło, polędwica drobiowa, ser żółtyy, zielony ogórek

Obiad: Rosół z makaronem nitki i zieloną pietruszką, pierś drobiowa, ziemniaki, kolorowa surówka: marchew, seler, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Gruszka, biszkopty

 

Czwartek 23.11.2017

Śniadanie: Herbata owocowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło, mleko, płatki zbożowe, dżem wiśniowy niskosłodzony

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami i zieleniną, makaron spaghetti, sos boloński, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Mandarynka, chrupki kukurydziane

 

Piątek 24.11.2017

Śniadanie: Herbata rumiankowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło, pasta rybna z warzywami, szynka kanapkowa

Obiad: Barszcz z makaronem muszelki, ziemniaki, kotlet z jajka, marchewka gotowana z zielonym groszkiem, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Chałka z masłem, rodzynki

 

DIETA ELIMINACYJNA:

Poniedziałek 20.11.2017

Śniadanie: Herbata owocowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło klarowane, kiełbasa cielęca na ciepło,  pasztet drobiowy, ketchup,

Obiad: Krem marchewkowy z ziemniakami i grzankami, kopytka / kluski śląskie, kapusta kiszona gotowana, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Jabłko, pestki dyni

 

Wtorek 21.11.2017

Śniadanie: Herbata owocowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło klarowane, biały serek ze słonecznika, wędlina drobiowa, pomidor

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, kasza jaglana, gulasz z cieciorki z warzywami i mięsem, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Galaretka owocowa z wiórkami kokosowymi

 

Środa 22.11.2017

Śniadanie: Herbata z cytryną, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło klarowane, szynka drobiowa, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, rucola

Obiad: Rosół z makaronem dietetycznym i zieloną pietruszką, filet drobiowy soute, ziemniaki, kolorowa surówka: marchew, seler, jabłko, natka pietruszki, sok z cytryny, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Gruszka, biszkopty

 

Czwartek 23.11.2017

Śniadanie: Herbata owocowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło klarowane, kaszka ryżowa z malinami, dżem wiśniowy niskosłodzony

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron spaghetti dietetyczny, sos boloński, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Mandarynka, chrupki kukurydziane

 

Piątek 24.11.2017

Śniadanie: Herbata rumiankowa, pieczywo mieszane razowe, graham, pszenno-żytnie, masło klarowane, pasta rybna z ogórkiem, szynka z indyka

Obiad: Barszcz z makaronem dietetycznym, ziemniaki, kotlet z jajka / warzywny, marchewka gotowana z zielonym groszkiem, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Chałka / chlebek bezglutenowy z masłem klarowanym, rodzynki

 

Życzymy smacznego 🙂

O brzuszki naszych Najmłodszych dba firma cateringowa “Symfonia Smaków”