Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA:

Poniedziałek 14.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane: razowe, graham, pszenno-żytnie z masłem ,humus z warzywami – wyrób własny, szynka z indyka

Obiad: Kolorowy kociołek z mięsem i warzywami (kapusta włoska, fasolka żółta i zielona marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, cebula) makaron świderki z sosem pomidorowym z bazylią , woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Płatki owsiane na mleku 2 % z sokiem malinowym niskosłodzonym

 

Wtorek 15.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane: razowe, graham, pszenno-żytnie, z masłem , serek poznański ,serek ze słonecznika z ziołami dla b.m. mielonka królewiecka , rzodkiewka

Obiad: Krem z dyni z grzankami , kasza jaglana , karkówka w sosie własnym, kapusta modra gotowana , woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Kiwi Marchewka do pochrupania

 

Środa 16.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane: razowe, pszenno -żytnie z masłem, ser Gouda, szynka wiejska, ogórek zielony

Obiad: Rosół z makaronem nitki i zieloną pietruszką , ziemniaki, rybka w panierce , surówka z marchewki z jabłkiem , woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Ciasteczka owsiane Gruszka

 

Czwartek 17.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane: razowe, graham, pszenno-żytnie z masłem , mleko 2% ,płatki kukurydziane bez cukru, dżem niskosłodzony

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami , ryż paraboliczny , gyros drobiowy, dip jogurtowo-ziołowy, surówka z białej kapusty z koperkiem woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy z wiórkami kokosowymi

 

Piątek 18.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane: razowe, graham, pszenno-żytnie, pszenne z masłem, pasta z tuńczyka z ogórkiem – wyrób własny, szynka drobiowa

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem i zielona pietruszką, placki ziemniaczane z marchewką – wyrób własny, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Jabłko Chrupki kukurydziane

 

DIETA ELIMINACYJNA:

Poniedziałek 15.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane -razowe, graham, pszenno -żytnie z masłem klarowanym, humus z warzywami – wyrób własny, szynka z indyka

Obiad: Kolorowy kociołek z mięsem i warzywami (kapusta włoska, fasolka żółta i zielona, marchew, seler ziemniaki, cebula), woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Kaszka jaglana dietetyczna z rodzynkami

 

Wtorek 16.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane -razowe, graham, pszenno-żytnie z masłem klarowanym, serek biały ze słonecznika , mielonka królewiecka rzodkiewka

Obiad: Krem z dyni, kasza jaglana , karkówka gotowana w sosie własnym, kapusta modra gotowana , woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Kiwi Marchewka do chrupania

 

Środa 17.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane -razowe, graham, pszenno-żytnie z masłem klarowanym, szynka wiejska , sałata lodowa, rzodkiewka, zielony ogórek

Obiad: Rosół z makaronem dietetycznym i zieloną pietruszka, ziemniaki ,rybka soute, surówka z marchewki z jabłkiem, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Ciasteczka dietetyczne – Aramantuski, Gruszka

 

Czwartek 18.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane -razowe, graham, pszenno -żytnie z masłem klarowanym, kaszka dietetyczna z owocami, dżem niskosłodzony

Obiad: Zupa kalafiorowa z majerankiem , ryż paraboliczny, surówka z białej kapusty z kukurydzą , gyros drobiowy , woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy z wiórkami kokosowymi

 

Piątek 19.01.2018

Śniadanie: Herbata, pieczywo mieszane -razowe, graham, pszenno -żytnie z masłem klarowanym, pasta z tuńczyka z ogórkiem – wyrób własny, szynka drobiowa

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem brązowym, placki ziemniaczane z marchewką – wyrób własny, woda mineralna niegazowana

Podwieczorek: Jabłko Chrupki kukurydziane

 

Życzymy smacznego 🙂

O brzuszki naszych Najmłodszych dba firma cateringowa “Symfonia Smaków”